FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

De flirt tussen Boymans en FC Utrecht

17-02-2018

5 reacties


Ruud Boymans en FC Utrecht zijn de afgelopen dagen zeer nadrukkelijk met elkaar in verband gebracht. Nadat de spits eerst naar het dolende FC Groningen leek te gaan, melden nu diverse media dat hij bij FC Utrecht gaat tekenen. En ondanks dat de transferwindow op dit moment gesloten is, kan dat. De geboren Limburger is namelijk op dit moment clubloos.

Op RTV Utrecht wordt de spits als volgt geciteerd: 'Als ik weer fit ben hoop ik dat ik weer iets voor de club kan betekenen.'
Volgens VI hebben Boymans en Jordy Zuidam (Directeur Voetbalzaken FC Utrecht) inmiddels al met elkaar gesproken. Boymans zegt daarover tegen VI: 'De berichtgeving dat het al rond is, is nog wat voorbarig. Ik ben nu nog aan het revalideren, daar heb ik nog zo'n vier weken voor nodig, maar FC Utrecht is een heel mooie club, ik heb zin om daar weer te vlammen.'

Officieel heeft FC Utrecht 'geen commentaar'. Maar de flirt lijkt wederzijds omdat het gesprek met Zuidam nergens wordt ontkend. En na het afketsen van de huur van Samuel Armenteros heeft FC Utrecht geen andere centrumspits gehaald.

Blessures vormen een rode draad in de loopbaan van Ruud Boymans. Hij debuteerde in het seizoen 2007 / 2008 bij Fortuna Sittard in de eerste divisie in het betaalde voetbal. Alleen in de seizoenen 2008 / 2009 (eveneens in Sittard - eerste divisie), 2010 / 2011 (bij VVV Venlo - eredivisie) en 2013 / 2014 (Willem II - eerste divisie) kwam hij vrijwel het gehele seizoen zonder blessures door. Zijn goede seizoen bij Willem II, hij wist 27 goals te maken in de eerste divisie en leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de promotie, leidde tot een transfer naar FC Utrecht.

Bij FC Utrecht wordt zijn loopbaan gekenmerkt door langdurige blessures. In de aanloop op het seizoen 2014 / 2015 loopt hij in een oefenduel een schouderblessure op waardoor hij pas op 21 september 2014 debuteert in een officieel duel. Dat is wel een debuut met een gouden randje, want als invaller maakt hij tegen FC Groningen de enige goal van de wedstrijd. In de periode tussen dat duel en 7 december 2014 komt Boymans tien keer in actie voor FC Utrecht. Hij scoort daarin negen goals.

Voor de spits zal 7 december 2014 geen goede herinneringen geven, want in het thuisduel tegen Heracles krijgt hij een tik op zijn enkel en wordt hij, zichtbaar aangeslagen, noodgedwongen gewisseld. In eerste instantie zou hij door een enkelblessure 'enige weken' buiten spel staan, maar de realiteit is dat hij uiteindelijk pas op 16 december 2015 (dus iets meer dan een jaar later) zijn comeback maakt als invaller in het bekerduel tegen Achilles '29. Zijn eerste goal in een officieel duel volgt op 19 december 2015. Boymans kopt als invaller in Alkmaar keihard raak en gaat volledig uit zijn dak.

Mede doordat Sébastien Haller inmiddels eerste spits is bij FC Utrecht wordt Boymans in het seizoen 2015 / 2016 nooit basisspeler. Hij komt wel 23 keer in actie in een officieel duel (eredivisie, KNVB-beker en play offs) en scoort daarin tien keer. Twee opvallende zaken:

- Ruud Boymans scoorde als speler van FC Utrecht 19 keer in een officieel duel. Deze goals maakte hij allemaal tijdens eredivisieduels. In de KNVB-beker en / of play offs scoorde hij nooit namens FC Utrecht.
- Op 1 mei 2016 scoort Boymans als invaller in Arnhem tegen Vitesse. Hij juigt dan demonstratief, naar verluidt om duidelijk te maken dat hij het oneens was met Erik ten Hag die hem voor de bekerfinale tegen Feyenoord op de bank hield. Dit leidde tot enige interne onrust.

Ondanks de cultstatus van Ruud Boymans besluit FC Utrecht in de zomer van 2016 mee te werken aan een transfer van de spits. Hij vertrekt naar Al-Shabab Al-Arabi Club uit de Verenigde Arabische Emiraten. Voor die club kwam hij slechts zeven keer in actie (wel twee goals). Zijn laatste activiteit in competitieverband was op 18 november 2016; hij kwam toen 20 minuten in actie. Sinds de afgelopen zomer is Boymans contractloos.

De reden waarom FC Utrecht een buitenkansje zoekt, zit naar verwachting in de langdurige blessures van zowel Simon Makienok als Jean-Christophe Bahebeck. Ruud Boymans kan als geen ander 'oorlog in de 16' maken, en FC Utrecht heeft op dit moment niet zo'n type spits.

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing