FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Degradatie Jong komend seizoen onmogelijk

09-06-2018

3 reacties


Jong FC Utrecht kan het komende seizoen niet degraderen uit de Eerste Divisie (er is nog geen nieuwe sponsornaam aan deze competitie verbonden). De KNVB heeft op haar website een aantal maatregelen voor deze competitie gepubliceerd, en één ervan is dat de promotie- / degradatieregeling voor de seizoenen 2018 / 2019 en 2019 / 2020 bevroren is.

Andere maatregelen, die in ieder geval gelden voor de vier beloftemteams in de eerste divisie gedurende het seizoen 2018 / 2019, zijn:

- Beloftenteams bestaan uitsluitend uit spelers die in het seizoen 23 jaar of jonger zijn. Op deze regel is geen uitzondering mogelijk.

- Spelers die 18, 19 of 20 jaar worden, mogen gedurende het seizoen uitkomen in het eerste elftal. Na de 18e keer uitkomen in het eerste elftal mogen de betreffende spelers uit deze leeftijden niet meer uitkomen in het beloftenteam.
In deze maatregel staat letterlijk 'uitkomen'. Daarmee lijkt een duel volledig op de bank zitten bij het eerste elftal niet te gelden.

- Spelers die 21 of 22 jaar worden, mogen gedurende het seizoen zeven keer in de basis van het beloftenelftal uitkomen en / of 45 minuten meespelen. Daarna mogen de betreffende spelers uit deze leeftijden niet meer uitkomen in het beloftenteam.
Een uitzondering op deze leeftijdsregel geldt voor keepers. Als zij in een seizoen voor de 19e keer uitkomen in een wedstrijd van het eerste elftal, dan mogen zij niet meer uitkomen in het beloftenteam.

- Spelers uit een beloftenteam mogen tijdens één speelronde alleen twee keer op het wedstrijdformulier staan (dit is ongeacht of zij in actie komen) als dit eerst bij het beloftenteam is, en daarna bij het eerste elftal.
Een uitzondering op deze regel geldt alleen wanneer in één speelronde twee beloftenteams tegen elkaar spelen.

Als deze regels zouden worden vertaald naar het afgelopen seizoen, dan zouden Anouar Kali, Chris David, Dario Dumic, Lukas Görtler en Nick Marsman in ieder geval helemaal niet in actie hebben mogen komen in Jong FC Utrecht.
Maar bijvoorbeeld Bilal Ould-Chikch (gedurende het seizoen 20, en kwam slechts vijf keer uit in het eerste elftal) zou wel in de beloften hebben mogen spelen.

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing