FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Jean Paul de Jong bevestigd als hoofdtrainer

02-01-2018

9 reacties


Vandaag maakt FC Utrecht bekend dat Jean-Paul de Jong de nieuwe hoofdtrainer/coach van het eerste elftal van FC Utrecht wordt. De 47-jarige Utrechter tekent een contract tot medio 2019. Op donderdag 4 januari staat De Jong als hoofdtrainer voor het eerst voor de spelersgroep.
 
De Jong kent een rijk verleden bij FC Utrecht. In de stad waar hij in 1970 werd geboren, enkele maanden nadat FC Utrecht zelf het levenslicht had gezien, speelde hij van 1993 tot en met 2007 in het eerste elftal. Als aanvoerder van FC Utrecht legde De Jong twee keer beslag op de KNVB Beker en won hij in 2004 de Johan Cruijff Schaal. Zijn enorme staat van dienst als speler leverde hem de bijnaam ‘Mister FC Utrecht’ op. De Jong is nog altijd zeer geliefd bij de supporters en sponsoren van de club.
 
Zijn eerste stappen in het trainersvak zette De Jong op Sportcomplex Zoudenbalch, bij de jeugdploegen van FC Utrecht. Op eigen benen als trainer/coach stond hij in de seizoenen 2013/2014 en 2014/2015 bij FC Eindhoven. In beide seizoenen dwong hij deelname aan de play-offs af met de ploeg uit de Lichtstad. In 2015 werd De Jong uitgeroepen tot Beste Trainer van de Jupiler League. In de zomer van dat jaar keerde de Utrechter terug op het oude nest, waar hij als assistent-trainer succesvol samenwerkte met Erik ten Hag.

“Jean-Paul is tweeënhalf jaar geleden ingestapt bij FC Utrecht met de ambitie om hoofdtrainer te worden. Hierbij heeft hij het vertrouwen en de steun gekregen van de club en grootaandeelhouder Frans van Seumeren”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht is Jean-Paul onderdeel geweest van een zeer succesvol team, dat in 2017 diverse clubrecords uit de boeken speelde. Door het tussentijdse vertrek van Erik ten Hag is nu het moment aangebroken om Jean-Paul zijn ambitie te laten waarmaken. Samen met zijn deels vernieuwde staf is het doel de prestaties van het eerste elftal te continueren. Wij hebben hier vertrouwen in en kijken uit naar de samenwerking.”

Jean-Paul de Jong over zijn benoeming: ”Ik ben trots dat ik als hoofdtrainer ben aangesteld. Het vertrouwen dat FC Utrecht in mij heeft, waardeer ik zeer. Ik zie het als een mooie uitdaging om de koers die we onder leiding van Erik ten Hag hebben ingezet voort te zetten met de (nieuwe) staf en spelers."
 
Nieuwe technische staf
Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam maakt vandaag tevens bekend dat Luc Nijholt (56) en Marinus Dijkhuizen (45) zijn aangetrokken als assistent-trainers van Jean-Paul de Jong. Nijholt was onder meer assistent-trainer onder Co Adriaanse en Henk ten Cate. Dijkhuizen is bekend als trainer van Excelsior, Brentford FC, NAC en recent Cambuur. Rick Kruys (32), reeds parttime assistent-trainer van FC Utrecht, wordt per direct fulltime betrokken bij het eerste elftal. Stefan Postma blijft keeperstrainer van de selectie. Hans van de Haar maakt geen deel meer uit van de technische staf van het eerste elftal. De club is momenteel met hem in gesprek over zijn toekomst.

Jordy Zuidam is content met de nieuwe technische staf: “Deze technische staf is complementair, op basis van kwaliteiten, ervaring en karakter. Nationale en internationale ervaring halen wij hiermee aan boord bij FC Utrecht.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing