FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Mooie overwinning voor Jong Utrecht

31-03-2018

0 reacties


Een unicum voor dit seizoen: er is nu één ploeg waar Jong FC Utrecht twee keer van wist te winnen. Niet toevallig een mede-Jongploeg, met minder fysieke spelers en meer technische capaciteiten.
 
Een mooi avondje dus, net ten westen van Volendam. De meegereisde Utrechtsupporters kunnen hun ogen niet geloven. Het staat er écht, na 31 minuten: 0-3. Ook opvallend: een onvervalste hattrick van de nummer één op de scoringslijst Nick Venema. Toch ziet dat er niet uit na een minuut of 10. Uit een hoekschop kan Venema de bal verlengen om de 0-1 op het bord te zetten, maar verder laat hij weinig zien. Hij heeft ruzie met de bal.
 
Tot er een bevrijding bij de spits lijkt te zijn. Na bijna een halfuur wordt de wederom goed spelende Mohamed Mallahi door de Alkmaarse keeper onderuit gehaald: geel voor de doelverdediger, een penalty voor de Utrechters. Venema zet zich achter de bal en schiet hem bijna recht door het midden: 0-2.
 
Daarna lijkt er een andere speler op het veld te staan, drie minuten later geïllustreerd door de schitterende streep van buiten de 16 waardoor er dus 0-3 op het scoreboard te zien valt.
 
Door het alleen over Venema te hebben, worden de andere spelers tekort gedaan. Robin Zwartjens lijkt de smaak als aanvoerder te pakken te hebben: hij wijst, sleurt en vecht achterin, met Ruben Hoogenhout en Tim Brinkman als medestrijders. De spaarzame kansen die de Kaasstedelingen krijgen worden door hen vakkundig ongedaan gemaakt. Op het middenveld heerst Karim Loukili, voorin is de al genoemde Mallahi een balvasthouder.
 
Eigenlijk kan het hele team genoemd worden als uitblinker, de Utrechtse jongelingen laten vanavond zien wat ze echt kunnen. Een grote smet op de avond: de schandalige overtreding van Kenzo Goudmijn op Nick Venema. Dat scheidsrechter Stan Teuben het afdoet met geel is onbegrijpelijk. Het tegendoelpunt komt tot stand door een misverstand achterin bij de Utrechters. Dat laatste is jammer, maar doet niets af aan de mooie pot.
 
Aanstaande maandag, tweede Paasdag, komt om 14:30 Go Ahead Eagles op bezoek in de Galgenwaard.
 
Jong AZ – Jong FC Utrecht 1-3 (0-3)
6. Nick Venema 0-1
28. Nick Venema 0-2
31. Nick Venema 0-3
77. Tijjani Reijnders 1-3
 
Gele kaarten: Nick Olijk (Jong AZ), Robin Zwartjens (Jong FC Utrecht), Kenzo Goudmijn (Jong AZ)
 
Scheidsrechter: Stan Teuben.
 
Opstelling Jong AZ:
Nick Olij; Joeri Church, Rens van Eijden, Justin Bakker, Melle Springer; Viktor Karl Einarsson, Matthijs Hardijk (58. Kenzo Goudmijn), Tijjani Reijnders; Ferdy Druijf (45. Jelle Duin), Jamie Jacobs, Mees Kaandorp (65. Furkan Kurban).
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Tim Brinkman (77. Tufan Özbozkurt), Robin Zwartjens, Ruben Hoogenhout, Redouan el Yaakoubi; Chris David, Rick van der Meer, Karim Loukili; Sylla Sow, Nick Venema (84. Louk Dekkers), Mohamed Mallahi (73. Jan-Willem Tesselaar)

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing