FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Na Sittard: opmerkelijke feiten

02-09-2018

1 reactie


Het gelijke spel tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht was de negende remise in het twintigste officiële duel van Jean-Paul de Jong als eindverantwoordelijke van FC Utrecht. FOX Sports meldde zaterdagavond op Twitter dat geen enkele trainer van FC Utrecht in zijn eerste 20 duels als eindverantwoordelijke vaker een puntendeling behaalde.

Verder wist Urby Emanuelson tegen Fortuna Sittard te scoren. Dit was zijn eerste goal in dienst van FC Utrecht. Zijn laatste goal in de eredivisie maakte hij iets meer dan acht jaar geleden: op 29 augustus 2010 toen hij in Amsterdamse dienst een goal in het uitduel tegen De Graafschap maakte. De 32-jarige middenvelder speelde natuurlijk in de afgelopen acht jaar meerdere seizoenen in andere competities. Zijn laatste goal in een officieel duel was op 19 mei 2013 toen hij namens Fulham tegen Swansea scoorde.
Vorig seizoen was Emanuelson tijdens de halve finale van de play offs in Heerenveen wel bijna verantwoordelijk voor een goal. Zijn inzet werd echter door Dave Bulthuis zodanig van richting veranderd dat dit als een eigen goal van de verdediger in Friese dienst werd beschouwd.

Daarnaast meldde FOX Sports op Twitter dat FC Utrecht voor het tiende uitduel op rij in de eredivisie geen clean sheet behaalde. De laatste keer was op 13 december 2017 (0-1) in Venlo. Dit is de langste reeks sinds 14 december 2014. Toen werd er 32 keer op rij in een uitduel in de eredivisie minimaal één tegengoal geïncasseerd.

Tenslotte scoorde FC Utrecht dit seizoen vier goals. Deze werden gemaakt door Joris van Overeem, Sean Klaiber, Nicolas Gavory en Urby Emanuelson. Geen van deze spelers is aanvaller.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing