FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Spelersinzet eerste seizoenhelft

25-12-2017

0 reacties


FC Utrecht heeft in de eerste seizoenhelft, die startte op 13 juli 2017 met het uitduel tegen Valetta FC, 27 spelers ingezet. En afgezet tegen de 29 spelers die in het volledige vorig seizoen werden ingezet, lijkt dat aantal nu al relatief hoog. Er komt immers nog een wintertransferwindow aan. In die periode werden vorig seizoen twee spelers, Wout Brama en Zakaria Labyad, gehaald. En twee revaliderende selectiespelers hebben dit seizoen nog geen minuut gemaakt - daarover later meer.

Een groot verschil met het seizoen 2016 / 2017 is wel dat de eerste officiële wedstrijd nu veel eerder was. Het duel tegen Valetta FC was, zoals aangegeven, op 13 juli. In het seizoen 2016 / 2017 startte het seizoen op 6 augustus 2016 met het eredivisieduel tegen PSV.
Dit seizoen speelde FC Utrecht voor het eerste eredivisieduel, op 11 augustus 2017 tegen ADO Den Haag, al vier officiële duels. En in die vier duels kwamen Jeff Hardeveld (vertrokken), Simon Makienok (langdurig geblesseerd) en Wout Brama (vertrokken) in actie. Geen van hen kwam dit seizoen in de eredivisie en / of KNVB-beker uit voor FC Utrecht. Daarmee reduceert het aantal spelers dat Erik ten Hag vanaf de start van de eredivisie inzette tot 24.

Voor Simon Makienok komt er dit seizoen mogelijk nog een moment waarop hij in de eredivisie in actie gaat komen. Dat kan ook voor Patrick Joosten en Chris David. Beiden hebben door revalidatie, zoals eerder al gememoreerd, na langdurige blessures dit seizoen nog geen minuut gespeeld in een officieel duel van FC Utrecht. Voor Chris David lijkt dat moment dichter bij dan voor Patrick Joosten. De middenvelder behoorde de afgelopen drie eredivisieduels al wel tot de wedstrijdselectie.

Net als vorig seizoen voor de winterstop hebben twee verschillende keepers het doel verdedigd. David Jensen kwam in 24 van de 25 officiële duels in actie. De Deen ontbrak alleen tegen Heracles Almelo vanwege de geboorte van zijn dochter. Het doel werd in dat duel verdedigd door Nick Marsman. De reservedoelman zat in 20 van de overige 24 duels de volle 90 minuten op de bank. Daarmee is hij 'koploper volledige wedstrijd op de bank zitten'. Hij wordt gevolgd door Ody Velanas en Robin van der Meer. Beiden zaten 13 duels volledig op de bank. Van der Meer kwam daarnaast nog elf keer in actie in een officieel duel. Velanas viel slechts één keer in: acht minuten tegen Willem II.

Opvallend zijn verder de rollen voor Dario Dumic en Bilal Ould-Chikh. Verdediger Dumic kwam negen keer in actie in een officieel duel, en zat 12 duels volledig op de bank. Na de mislukte transfer van Ramon Leeuwin was de Bosnisch international korte tijd basisspeler. maar dit duurde uitelijk slechts tot het bekerduel tegen VVV Venlo (3-1 verlies).
Ould-Chikh mocht direct op Malta als invaller aan de bak. Zijn optreden in officiële duels bleef beperkt tot drie invalbeurten. Ould-Chikh zat tijdens vier Europa League-duels de volle 90 minuten op de bank. Sinds de start van de eredivisie lijkt zijn rol afgenomen. Hij zat namelijk slechts drie duels volledig op de bank.

In de eredivisie maakten de volgende spelers tot nu toe de meeste minuten (bron: whoscored.com):

1) Willem Janssen: 1.530 minuten in 17 optredens (hij miste geen minuut)
2) Sean Klaiber: 1.455 minuten in 17 optredens
3) David Jensen: 1.440 minuten in 16 optredens
4) Zakaria Labyad: 1.412 minuten in 16 optredens
5) Yassin Ayoub: 1.391 minuten in 17 optredens

Tenslotte: FC Utrecht startte dit seizoen alleen in reeks tegen Sparta, PEC Zwolle en VVV Venlo (eredivisie) telkens met dezelfde elf basisspelers. Deze reeks was niet tot stand gekomen als het duel tegen Feyenoord zou zijn doorgegaan, want Dario Dumic zou daarin Ramon Leeuwin hebben vervangen. En zonder de geboorte van de dochter van David Jensen was de kans groot dat de reeks op vijf duels had gestaan. De enige mutatie in de basiself was het gevolg van zijn afwezigheid.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing