FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

True Support - Organisatie

Contact

Waarom Stichting True Support?

Op 1 juli 2005 is FC Utrecht supportersorganisatie Stichting True Support opgericht om FC Utrecht supporters die niet georganiseerd waren een aanvullende mogelijkheid te geven om zich op een alternatieve wijze te verenigen.

Rondom FC Utrecht bestaan momenteel een aantal (officiële) geledingen. Al deze organen hebben leden die zij vertegenwoordigen in relatie naar FC Utrecht. Alles bij elkaar opgeteld vertegenwoordigen zij zo'n 5.500 supporters. Gemiddeld zitten er tegenwoordig ruim 18.000 supporters in Stadion Galgenwaard. Wij vonden dat er ruimte is voor nog een belangenvertegenwoordiger, omdat er ruim 10.000 supporters zijn die niet bij de reeds bestaande groeperingen zijn aangesloten.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een supportersorganisatie met ruim 1.300 aangesloten FC Utrecht-supporters en neemt de belangstelling iedere maand weer toe. Wij willen er zijn voor deze supporters.

Waarom de naam 'True Support'?
De naamgeving True Support past in onze beleving sterk bij de doelstellingen van de stichting. De kern van de activiteiten zit volgens ons in de naam opgesloten. Het is òns idee van True Support, zoals iedere aanhanger van FC Utrecht voor zichzelf daar een beeld bij heeft.

Wie zijn we?
Door ons goed te laten informeren over de opzet van de diverse bestaande groeperingen en te kijken naar de meest praktische opzet, zijn wij gekomen tot het oprichten van een stichting. De stichting heeft geen leden, maar donateurs. Echter, wij zullen de term "leden" in de toekomst gebruiken waar het over donateurs gaat. Dit omdat mensen makkelijker over lidmaatschap praten dan over het zijn van een donateur.

Momenteel bestaat het bestuur van de stichting uit vijf personen: een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en twee bestuursleden algemene zaken. Er dienen statutair minimaal drie bestuursleden te zijn en maximaal zeven bestuursleden. Nieuwe bestuursleden worden aangesteld door het zittende bestuur.

Het bestuur
Het zittende bestuur van Stichting True Support bestaat momenteel uit de volgende zes personen:

 • Voorzitter : Christian van der Mark (per 1 september 2012)
 • Secretaris: Jorg Rademaker (per 20 april 2017)
 • Penningmeester: Michiel Wielinga (per 1 juli 2011)
 • Bestuurslid: Joost Goes (per 1 april 2014)
 • Bestuurslid: Arnold Janssen (per 1 april 2014)

Doelstellingen Stichting True Support
Wat willen wij betekenen voor de bij ons aangesloten supporters? Eén van onze belangrijkste speerpunten is om gezien te worden als volwaardige gesprekspartner van FC Utrecht. De eerder genoemde groeperingen zijn dit reeds en wij willen graag daarbij aansluiten als aanvullend orgaan. Het is niet de bedoeling om als concurrent te gaan werken voor de bestaande partijen, het gaat ons om een extra stem in het geheel. In het kort zetten wij de eerste doelstellingen (zoals geformuleerd op 1 juli 2005) even op een rijtje:

 • Volwaardig gesprekspartner worden van FC Utrecht (realisatie december 2011)
 • Het behartigen van de belangen van onze leden in de ruimste zin van het woord
 • Opzetten en uitbreiden van de website www.fcufans.nl
 • Uitbrengen van een officieel magazine (realisatie december 2005 - FCU Fans! magazine)
 • Op termijn het bewerkstelligen van een ruimte in het stadion voor de leden (realisatie januari 2011 - Thuis)
 • Kortingen voor leden op de combireizen

Om deze doelstellingen te bereiken gaan wij op zoek naar diverse partijen die ons (financieel en materieel) willen ondersteunen. Inmiddels hebben wij al diverse sponsors gevonden die het ons mogelijk hebben gemaakt om de voorbereidingen te financieren en de website www.fcufans.nl online te krijgen.

Adviesraad
Natuurlijk hebben wij niet alle wijsheid in pacht en staan wij open voor de wensen van onze donateurs. Daarom laten wij ons adviseren door een zogenaamde Adviesraad. Hierin nemen supporters zitting van de diverse tribunes in Stadion Galgenwaard, zodat wij ons zo breed mogelijk kunnen laten informeren en aan de hand van deze informatie ons beleid uit kunnen stippelen om zo goed mogelijk te functioneren. De leden van de Adviesraad van Stichting True Support worden door het bestuur aangesteld. Momenteel bestaat de Adviesraad uit drie personen: Teus Viveen, Fred van der Werff en Mario Nelissen (voorzitter).

Doelgroep
Zoals reeds gemeld zijn er zo'n 10.000 supporters die zich niet hebben aangesloten bij de bestaande groeperingen. Wij richten ons daarbij vooral op de supporters die om wat voor een reden dan ook niet aangesloten zijn bij deze groeperingen, maar die zich wel zouden willen aansluiten bij een belangenvereniging die aansluit bij hun denkbeelden. Wij willen er zijn voor de supporters die op sportieve en fanatieke wijze achter hun club willen staan en die de belangen van de club hoog in het vaandel hebben staan. Het verbaal en mentaal achter de ploeg staan heeft hoge prioriteit. Daarbij hanteren wij het principe: wie welkom is bij FC Utrecht, is welkom bij ons!

Lid worden?
Voel je je aangetrokken tot bovenstaand verhaal? Word dan lid van de Stichting True Support. Voor slechts € 17,50 ben je een seizoen lid (een gezinslidmaatschap van maximaal 5 personen kost € 30,-) en zullen wij de belangen voor onze leden/donateurs zo goed mogelijk gaan behartigen.

De betaling van het lidmaatschapsgeld vindt plaats via automatische incasso, aan het eind van de maand volgend op de aanmeldingsdatum.

Lid worden kan je door het online aanmeldingsformulier in te vullen of onderstaand formulier voldoende gefrankeerd te sturen naar:
Stichting True Support
Postbus 2004
3500 GA Utrecht

Aanmeldingsformulier True Support.

 

FCU Fans
De Stichting True Support maakt gebruik van de website www.fcufans.nl, via Twitter en onze Facebook-pagina. Via deze weg zullen wij zorgen voor een goede nieuwsvoorziening naar de supporters toe. Tevens willen wij via deze manier iedereen zo goed en snel mogelijk op de hoogte houden van de activiteiten van onze stichting.

Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing