FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #psvutr

11-08-2018

0 reacties


Met PEC Zwolle – sc Heerenveen ging gisteravond de competitie 2018-2019 van start. FC Utrecht begint vandaag met de lastige uitwedstrijd tegen PSV. Vanavond om 20.45 uur gaat de ploeg van Jean Paul de Jong proberen om eindelijk weer eens een resultaat te behalen in Eindhoven. Gezien de historie gaat dit niet meevallen. Optimisten zeggen dat de kans natuurlijk steeds groter wordt dat het weer een keer gaat lukken. Rond de klok van half elf weten we of het na 1980 eindelijk weer eens gelukt is om een overwinning te behalen op PSV.

De eerste wedstrijd van het seizoen is natuurlijk altijd spannend. Hoe zijn de clubs de zomer doorgekomen, is iedereen fit en hoe zijn de nieuwe aankopen? Moet er nog veel gebeuren of staat alles al goed in de steigers? Deze vragen zullen de komende periode beantwoord moeten worden. FC Utrecht is een aantal sterkhouders kwijtgeraakt. Daar staat wel de komst van een klein legertje nieuwelingen tegenover. Blijkbaar voldoet de opleiding nog niet, want er zijn flink wat spelers van buiten moeten komen om het elftal op peil te brengen en verder te versterken.

Gustafson, Van Overeem, Guwara, Gavory, Bergström, Boussaid en mogelijk nog Tannane (zou gehuurd gaan worden van St. Etienne) kwamen over van andere clubs. De één wat eerder dan de ander, waardoor niet iedereen even lang heeft meegelopen in de voorbereiding. Joosten en Makienok zijn hersteld van hun langdurige blessures, maar worden nog voorzichtig gebracht wegens wat kleine terugslagen. Toch is iedereen fit genoeg om vanavond te kunnen spelen (niet iedereen voor 90 minuten). De voorbereiding verliep wisselend en werden er veel spelers gebruikt. Of vanavond ook de echt beoogde basis gaat spelen is echter de vraag.

Doelman Jensen (die onlangs zijn contract verlengde) is nog steeds de onbetwiste nummer 1 in de goal. Hopelijk dit seizoen weer wat meer clean sheets voor de Deense goalie. In de verdediging is het even afwachten. Guwara maakte in de oefenpotjes een behoorlijke indruk en lijkt de nieuwe linksback te worden. Tegen Levante was het echter toch weer good old Van der Maarel die als rechtspoot op die positie stond. Willem Janssen lijkt de meest zekere factor in de achterhoede. De captain is eigenlijk als enige min of meer verzekerd van een basisplaats. Samen met Leeuwin vormt hij een goed duo, het aantrekken van Bergström geeft echter aan dat Leeuwin daar het gevecht mee aan zal moeten. Tenslotte zal de Zweed niet voor niets zijn gehaald. Sean Klaiber lijkt de vast rechtsback te worden en het is aan Troupée om dit seizoen weer op de training te laten zien dat hij zijn niveau van 2 jaar geleden weer gaat benaderen.

Op het middenveld is Rico Strieder onomstreden. Door die zekerheid heeft Kali besloten zijn heil in Breda te gaan zoeken omdat er weinig vooruitzichten op speelminuten waren door de zekere Duitser. Voor de overige plaatsen lijkt Van Overeem meteen een basisplek te kunnen claimen maar is Emanuelson door de komt van Gavory niet zeker van zijn plek voor de komende wedstrijden. Door het late contracten van de Fransman, lijkt Emanuelson in ieder geval wel de wedstrijd tegen PSV te starten. Gustafson en Van der Streek lijken ook wel zeker al is het de vraag of ze als middenvelder gebruikt gaan worden. Wedstrijden in de voorbereiding duiden er op dat FC Utrecht slechts met één echte spits gaat spelen en Van der Streek of Gustafson naast de spits in de aanval worden geposteerd.

Voorin is het dus dringen als er maar één echte spits wordt opgesteld. Kerk, Makienok en Joosten kunnen nog geen 90 minuten maken, daarom lijkt Dessers vanavond de beoogde aanvalsleider. De spits maakte minuten in oefenperiode maar toonde zich helaas nog geen killer. De sympathieke Belg zal het vizier toch wat scherper moeten afstellen om de concurrentie voor te blijven. Een combinatie met Makienok lijkt ook aantrekkelijk alleen zal er dan weer een middenvelder buiten de boot gaan vallen.

Voor de technische staf (die deze week afscheid namen van Luc Nijholt) is er zo nog een aardige puzzel te leggen in het totaalplaatje van de basiself.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. De scheidsrechter wordt dit seizoen voor het eerste ondersteunt door de video arbiter. Volgende week speelt FC Utrecht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In de Galgenwaard komt dan PEC Zwolle op bezoek. Die wedstrijd begint om het nieuwe en enigszins vreemde tijdstip van 12.15 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Jensen

Klaiber – Leeuwin – Janssen – Guwara

Van Overeem – Strieder – Gustafson – Emanuelson

Dessers – Van der Streek

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing