FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - Vitesse 1-2 (0-2)

19-05-2018

11 reacties


FC Utrecht heeft de finale van de play-offs om Europees voetbal verloren. Nadat de Domstedelingen eerder deze week in Arnhem met 3-2 onderuit gingen tegen Vitesse, waren de Gelderlanders ook in Utrecht de zegevierende partij: 1-2.

Het is wat FC Utrecht nodig heeft. Nee, sterker: waar het naar smacht. Een doelpunt kort na de rust. Mark van der Maarel - wie anders, ben je bijna geneigd te zeggen - maakt ‘m. Hij krult de bal prachtig in de verre hoek en geeft Jeroen Houwen het nakijken. Het is de 1-2, en dus weet FC Utrecht: nog twee keer scoren in de resterende 44 minuten om een verlenging af te dwingen.

Op zoek naar goals
Dat FC Utrecht met alles wat het in zich heeft, én gesteund door de Twaalfde Man, op zoek gaat naar de gelijkmaker is zo klaar als een klontje. Maar wat de formatie van trainer/coach Jean-Paul de Jong ook probeert: de bal wil er niet meer in. Er zijn kopballen, er zijn schoten. Er zijn kansjes, kansen en dotten van kansen, tot en met het allerlaatst aan toe. Maar het geluk is niet met FC Utrecht, dat zich stukbijt op de solide Arnhemse defensie.

Arnhemse openingstreffer
Dat het volle vaart vooruit moet, dat komt door twee tegentreffers in de eerste helft. Na een dik kwartier spelen, een kwartier waarin de FC uit de Domstad trouwens meteen de intenties duidelijk maakt en flink druk zet op Vitesse, bolt het net achter David Jensen. Na een voorzet van Roy Beerens staat Tim Matavzklaar om de bal het laatste zetje te geven. Nog voordat hij dat kan doen, glijdt Ramon Leeuwin de bal in zijn eigen doel: 0-1.

Miazga verdubbelt het verschil
Twintig minuten later, in de slotfase van de eerste helft dus, delen de Gelderlanders een mokerslag uit. Vanuit een hoekschop is het de boomlange Amerikaan Matt Miazga die de bal met zijn hoofd tegen het net slingert: 0-2.

De kluis niet vaak genoeg gekraakt
FC Utrecht hervindt zichzelf in de rust, gaat als de brandweer na de break, maar weet de code van de Arnhemse kluis uiteindelijk niet vaak genoeg te kraken. Dat betekent dat Vitesse de voorrondes van de Europa League in gaat en dat FC Utrecht achterblijft met lege handen. Precies 310 dagen nadat de eerste officiële match van de jaargang is gespeeld, uit tegen Valletta FC, komt er een einde aan een enerverend seizoen.

FC Utrecht - Vitesse 1-2 (0-2)
18. Ramon Leeuwin (eigen doelpunt) 0-1
38. Matt Miazga 0-2
46. Mark van der Maarel 1-2

Gele kaarten: Zakaria LabyadMark van der MaarelWillem JanssenLukas GörtlerUrby Emanuelson (FC Utrecht), Guram KashiaLuc CastaignosThomas Bruns, Matt Miazga (Vitesse).

Toeschouwers: 21.353.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Giovanni Troupée (72. Mateusz Klich), Ramon LeeuwinWillem JanssenMark van der Maarel; Anouar KaliLukas GörtlerYassin AyoubSander van de Streek (86. Urby Emanuelson); Gyrano Kerk (62. Cyriel Dessers), Zakaria Labyad

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing